40gig HD wont detect on PII mobo?

  • champi0n
  • Graduate
  • Graduate
  • User avatar
  • Posts: 199

Post 3+ Months Ago

My WD 40.0g hard drive wont get picked up by my asus slot1 motherboard. This drive is detected and works/boots on all other machines i have (although they are newer)

The slot1 mobo picks up and runs my cdrom and 6 gig hd.

I've tried all possible jumper selections, tried secondary ide, etc etc...

Also tried entering the hd info manually into bios
255 heads, 63 sectors, 4865 cyl

Any ideas as to what i can do?
  • Anonymous
  • Bot
  • No Avatar
  • Posts: ?
  • Loc: Ozzuland
  • Status: Online

Post 3+ Months Ago

  • lucassix
  • Mastermind
  • Mastermind
  • User avatar
  • Posts: 2350
  • Loc: Indiana

Post 3+ Months Ago

Have you tried switching it to the other IDE channel?

Are both channels enabled in the BIOS?
  • champi0n
  • Graduate
  • Graduate
  • User avatar
  • Posts: 199

Post 3+ Months Ago

lucassix wrote:
Have you tried switching it to the other IDE channel?

Are both channels enabled in the BIOS?


Yep, as i mentioned, it will pick up my cdrom as well as a 6 gig drive i have... but the 40gig just hangs on detection.
  • champi0n
  • Graduate
  • Graduate
  • User avatar
  • Posts: 199

Post 3+ Months Ago

Here is my startup screen:

Code: [ Select ]
Award Modular BIOS v4.51PG, an Energy Star Ally
....

ASUS P2B ACPI BIOS Revision 1006

Pentium II 350MHz Processor
Memory Test: 131072K OK

Award Plug and Play BIOS Extension v1.0A
Initalize Plug and Play Cards...
PNP Init Completed

Trend ChipAwayVirus(R) on Guard

Detecting Primary Master...

Press DEL to enter SETUP
10/09/98-1440BX-<<P2B>>-00
  1. Award Modular BIOS v4.51PG, an Energy Star Ally
  2. ....
  3. ASUS P2B ACPI BIOS Revision 1006
  4. Pentium II 350MHz Processor
  5. Memory Test: 131072K OK
  6. Award Plug and Play BIOS Extension v1.0A
  7. Initalize Plug and Play Cards...
  8. PNP Init Completed
  9. Trend ChipAwayVirus(R) on Guard
  10. Detecting Primary Master...
  11. Press DEL to enter SETUP
  12. 10/09/98-1440BX-<<P2B>>-00


Both IDE channels will pick up my cdrom as well as a 6 gig drive i have with no problem.

Will not pick up the 40gig. I've tried it alone on the cable, all the jumper settings, etc etc... also changed different ide cables.

And the hard drive is good, as my other 3 systems pick it up and boot the os no problem.

Post Information

  • Total Posts in this topic: 4 posts
  • Users browsing this forum: No registered users and 21 guests
  • You cannot post new topics in this forum
  • You cannot reply to topics in this forum
  • You cannot edit your posts in this forum
  • You cannot delete your posts in this forum
  • You cannot post attachments in this forum
 
cron
 

© 1998-2014. Ozzu® is a registered trademark of Unmelted, LLC.