formatted c drive, now nothing.

  • mr_a9x
  • Newbie
  • Newbie
  • mr_a9x
  • Posts: 6

Post 3+ Months Ago

Please help me,

I have just formatted the c drive in an old computer and would like to install windows XP, But the problem i have is that the computer boots up to the stage where it says "Verifying DMI pool data........." then before anything else it states "Invalid system disk, replace the disk and press any key" so to this ive tried windows XP disk... no luck, so then i tried windows 98 start up floppy... once again no luck. So now i have no clue and am completly lost.

Any help would be very greatful
  • Anonymous
  • Bot
  • No Avatar
  • Posts: ?
  • Loc: Ozzuland
  • Status: Online

Post 3+ Months Ago

  • tomrulez
  • Expert
  • Expert
  • User avatar
  • Posts: 571
  • Loc: England!!

Post 3+ Months Ago

Go into the BIOS and set your computer to boot from cd then put your xp disc in and restart your computer, it should then come up with something saying 'press any key to boot from cd' do what it says and then the windows xp setup screen should load.
  • UniquelyYoursPC
  • Web Master
  • Web Master
  • User avatar
  • Posts: 2997
  • Loc: Canada "A"

Post 3+ Months Ago

maybe you were missing the step where to need to hit any key.. have you set it up before?
  • mr_a9x
  • Newbie
  • Newbie
  • mr_a9x
  • Posts: 6

Post 3+ Months Ago

thanks for the replies,

i have tried going in to the bios but it is asking for a password, being a secondhand computer i dont have it but it has been set up before (not by me though) to run windows 98.
  • UniquelyYoursPC
  • Web Master
  • Web Master
  • User avatar
  • Posts: 2997
  • Loc: Canada "A"

Post 3+ Months Ago

reset the cmos. the pass will be removed in most cases. then do what you need to do to get windows to boot from cd rom first do the install then set it back to boot from hd..
  • mr_a9x
  • Newbie
  • Newbie
  • mr_a9x
  • Posts: 6

Post 3+ Months Ago

thanks everybody for your help, reset cmos today before i got a chance to read your post cowkiller, but it did do the trick it is now up and running with XP... thanks all so much!
  • tomrulez
  • Expert
  • Expert
  • User avatar
  • Posts: 571
  • Loc: England!!

Post 3+ Months Ago

Im glad everything is sorted out.

Post Information

  • Total Posts in this topic: 7 posts
  • Users browsing this forum: No registered users and 48 guests
  • You cannot post new topics in this forum
  • You cannot reply to topics in this forum
  • You cannot edit your posts in this forum
  • You cannot delete your posts in this forum
  • You cannot post attachments in this forum
 
 

© 1998-2014. Ozzu® is a registered trademark of Unmelted, LLC.