Home Network Crashes XP?

  • pucci
  • Beginner
  • Beginner
  • User avatar
  • Posts: 39
  • Loc: Brooklyn, New York

Post 3+ Months Ago

I went over to DSL and am getting an intermittent failure. When my computer boots up it crashes and throws up a blue screen. I watch the icon tray load and it happens every time it gets to loading the Network icon (doesn't actually appear). When the computer restarts it loads up fine and everything is ok. I am puzzled if the problem could be the nic card because this is the first time I'm using it or the modem. Does anyone have any thoughts or things I should be checking to isolate the problem? Thanks for your help. :(
  • Anonymous
  • Bot
  • No Avatar
  • Posts: ?
  • Loc: Ozzuland
  • Status: Online

Post 3+ Months Ago

  • Don2007
  • Web Master
  • Web Master
  • Don2007
  • Posts: 4924
  • Loc: NY

Post 3+ Months Ago

I don't think it's a NIC problem.

Do two things. Open system properties in the control panel, go to advanced, startup and recovery, uncheck automatic restart.

If that doesn't help of it's in already unchecked then:

Open network connections in the control panel and go to the properties of the LAN. Uncheck show icon when connected. Don't let the icon load. Who needs it anyway?
  • pucci
  • Beginner
  • Beginner
  • User avatar
  • Posts: 39
  • Loc: Brooklyn, New York

Post 3+ Months Ago

Thanks for the fast reply, will try your suggestions on next reboot.

Thanks again,
Frank

Post Information

  • Total Posts in this topic: 3 posts
  • Users browsing this forum: No registered users and 48 guests
  • You cannot post new topics in this forum
  • You cannot reply to topics in this forum
  • You cannot edit your posts in this forum
  • You cannot delete your posts in this forum
  • You cannot post attachments in this forum
 
cron
 

© 1998-2014. Ozzu® is a registered trademark of Unmelted, LLC.