Problems detecting Ram

  • ronnie
  • Born
  • Born
  • ronnie
  • Posts: 2

Post 3+ Months Ago

I recently was given an old Gateway P5-200 server, which originally came with 16megs of SDRAM, which I have now upgraded to 64megs on a single stick. Only problem is that the BIOS and also windows tell me I still only have 16megs, anybody any suggestions - jumper settings etc that I can try.

Thanks.
  • Anonymous
  • Bot
  • No Avatar
  • Posts: ?
  • Loc: Ozzuland
  • Status: Online

Post 3+ Months Ago

  • joebert
  • Fart Bubbles
  • Genius
  • User avatar
  • Posts: 13502
  • Loc: Florida

Post 3+ Months Ago

What kind of ram is it ?
Regular PC66 SDRAM is not compatible, and will only register 1/4 of the memory in these systems.
  • ronnie
  • Born
  • Born
  • ronnie
  • Posts: 2

Post 3+ Months Ago

Not sure, but I'd say thats my problem, is it safe to leave the PC100 stick in there..? or should I take it back out?
  • Truce
  • Guru
  • Guru
  • Truce
  • Posts: 1477
  • Loc: Washington DC

Post 3+ Months Ago

If the heat is excessive....(you can tell by the way touching it melts your skin) then no. Otherwise if heat isnt a problem and your POS isnt running errors all over then you should be fine.

Post Information

  • Total Posts in this topic: 4 posts
  • Users browsing this forum: No registered users and 40 guests
  • You cannot post new topics in this forum
  • You cannot reply to topics in this forum
  • You cannot edit your posts in this forum
  • You cannot delete your posts in this forum
  • You cannot post attachments in this forum
 
 

© 1998-2014. Ozzu® is a registered trademark of Unmelted, LLC.