sound

  • rainb
  • Novice
  • Novice
  • rainb
  • Posts: 22
  • Loc: london

Post 3+ Months Ago

Hi ,

I am having a problem with my sound, after rebooting my pc i found out that my sound doesn't work properly:

most of the standard system devices are not working properly and the troubleshooter is not doing anything.

please help
bye
  • Anonymous
  • Bot
  • No Avatar
  • Posts: ?
  • Loc: Ozzuland
  • Status: Online

Post 3+ Months Ago

  • rainb
  • Novice
  • Novice
  • rainb
  • Posts: 22
  • Loc: london

Post 3+ Months Ago

Hi,

now it says i haven't got a audio output device installed where do i get one from ?
  • rainb
  • Novice
  • Novice
  • rainb
  • Posts: 22
  • Loc: london

Post 3+ Months Ago

which audio output device is good wth windows xp and please tell me where i can get it from

tnx
  • ATNO/TW
  • Super Moderator
  • Super Moderator
  • User avatar
  • Posts: 23456
  • Loc: Woodbridge VA

Post 3+ Months Ago

It sounds like you've lost all your drivers. Did you do a reinstall of Windows? Anyway you should have driver disks that came with the computer. Reinstall the drivers that came with the machine and you should be back in business.
  • rainb
  • Novice
  • Novice
  • rainb
  • Posts: 22
  • Loc: london

Post 3+ Months Ago

the thing is bro i don hav them
  • grimshit
  • Proficient
  • Proficient
  • User avatar
  • Posts: 303
  • Loc: Wiltshire, England

Post 3+ Months Ago

Try searching for them on the internet - http://www.google.com

grimsh*t
  • manuleka
  • Graduate
  • Graduate
  • User avatar
  • Posts: 240
  • Loc: NZ, Wellington

Post 3+ Months Ago

1. You should open up your PC box and look at the mainboard's name (brand-ID) for example:
my board's a Epox-8RDA3+ and get its Driver (most probably from Manufacturer's site)

2. Then you find out what other Peripheral devices you have and lookup its drivers (including your sound CARD if it's not onboard)

3. Install them and i think you should be ok

By the way it would help if you provide information about your system specs
  • rainb
  • Novice
  • Novice
  • rainb
  • Posts: 22
  • Loc: london

Post 3+ Months Ago

hi,

bro i'm a kind of beginner in hardware am mainly good in graphics so please break that down for me
  • rainb
  • Novice
  • Novice
  • rainb
  • Posts: 22
  • Loc: london

Post 3+ Months Ago

hi,

i think i know what i need 2 download i think its :

sigmatel c-major audio

please tell me where 2 get it from
  • rainb
  • Novice
  • Novice
  • rainb
  • Posts: 22
  • Loc: london

Post 3+ Months Ago

Hi,

i just went to control panel and it said 'you must install mixer devices'

please help on where to get them from
  • lucassix
  • Mastermind
  • Mastermind
  • User avatar
  • Posts: 2350
  • Loc: Indiana

Post 3+ Months Ago

Try looking on Google for "sigmatel c-major audio "

Thats about all anyone can do for you at this point
  • TomK
  • Professor
  • Professor
  • User avatar
  • Posts: 816
  • Loc: Ontario, Canada

Post 3+ Months Ago

Slow down. Can you please explain in ENGLISH exactly what your problem is. Try using complete sentences and try to give us as much information as possible. By doing this, we should be able to provide you with better support.
  • rainb
  • Novice
  • Novice
  • rainb
  • Posts: 22
  • Loc: london

Post 3+ Months Ago

hi,

basically what it is is that i am having a problem with my sound, my sound card is 'sigmatel c-major audio' i would like to know how to get mixer devices for it because i try accesing contro panel 2 see the volume and it says 'you have to install mixer devices' and just now i got an alert from msn so i can hear but no because i went to windows media player to play some music and it said :

can not play audio steam: no audio hardware is available, or the hardware is not responding.


:cry:


thanks please reply



edit:



i went to details and it said You either do not have a sound card installed on your computer or it is not functioning properly. If you do not have a sound card installed, you must install one before you can listen to audio in a digital media file. If you do have a sound card installed, refer to its documentation to troubleshoot the problem.
  • grimshit
  • Proficient
  • Proficient
  • User avatar
  • Posts: 303
  • Loc: Wiltshire, England

Post 3+ Months Ago

Googling for them is the best anyone can do, it should be pretty easy to get the drivers, they come as an installer, just run it and it'll fix it. If this doesnt do it then there might be a problem with the sound card. This is very unlikely though as ive never heard of a soundcard breaking.

grimsh*t
  • rainb
  • Novice
  • Novice
  • rainb
  • Posts: 22
  • Loc: london

Post 3+ Months Ago

googling?
  • theak
  • Proficient
  • Proficient
  • User avatar
  • Posts: 438
  • Loc: Taipei, Taiwan

Post 3+ Months Ago

Googling : the act of using Google
  • rainb
  • Novice
  • Novice
  • rainb
  • Posts: 22
  • Loc: london

Post 3+ Months Ago

please please help
  • theak
  • Proficient
  • Proficient
  • User avatar
  • Posts: 438
  • Loc: Taipei, Taiwan

Post 3+ Months Ago

This is Sigmatel's relevant tech support page http://www.sigmatel.com/products/tech-support.htm#c-support
Here they say
Quote:
SigmaTel is not a soundcard manufacturer, we design and produce integrated circuits directly for manufacturers.
You need to find out who the manufacture of the card is.
  • rainb
  • Novice
  • Novice
  • rainb
  • Posts: 22
  • Loc: london

Post 3+ Months Ago

let me go from the bottom from the first step because its confusing:


MY SOUND'S GONE!
  • theak
  • Proficient
  • Proficient
  • User avatar
  • Posts: 438
  • Loc: Taipei, Taiwan

Post 3+ Months Ago

Install drivers for your soundcard.
They can be found on the website of the manufacture, or possible a Windows update will install them.

This link might help:

http://www.drivershq.com/?af=google&bn=5&type=audio

Equally it might not.
  • rainb
  • Novice
  • Novice
  • rainb
  • Posts: 22
  • Loc: london

Post 3+ Months Ago

are there any other suggestions because to use this i need internet explorer which isn't working at the moment ! please
  • rainb
  • Novice
  • Novice
  • rainb
  • Posts: 22
  • Loc: london

Post 3+ Months Ago

and i'm using mozilla firefox at the moment

Post Information

  • Total Posts in this topic: 22 posts
  • Users browsing this forum: No registered users and 32 guests
  • You cannot post new topics in this forum
  • You cannot reply to topics in this forum
  • You cannot edit your posts in this forum
  • You cannot delete your posts in this forum
  • You cannot post attachments in this forum
 
 

© 1998-2014. Ozzu® is a registered trademark of Unmelted, LLC.