wireless usb adapter

  • think.correctly
  • Guru
  • Guru
  • User avatar
  • Posts: 1461
  • Loc: markham, ontario

Post 3+ Months Ago

windows shows the device as inactive, yet somehow i can type and post this message.

the device is blinking, showing activity, but when i double click the icon, it says "Wireless Netwrok Unavailable"

its not really a big problem, i'd just like to get it fixed.

btw: its a "Dell Truemobile 1180 Wireless USB Adapter"
  • Anonymous
  • Bot
  • No Avatar
  • Posts: ?
  • Loc: Ozzuland
  • Status: Online

Post 3+ Months Ago

  • roarmeow
  • Professor
  • Professor
  • User avatar
  • Posts: 861
  • Loc: BKNY

Post 3+ Months Ago

what os are you running?
  • think.correctly
  • Guru
  • Guru
  • User avatar
  • Posts: 1461
  • Loc: markham, ontario

Post 3+ Months Ago

xp
  • roarmeow
  • Professor
  • Professor
  • User avatar
  • Posts: 861
  • Loc: BKNY

Post 3+ Months Ago

i'm not too aware of what makes dell tick, but this is a good windows situation:...

go to Start>Run
then type:
%systemroot%\system32\services.msc /s

Select "Wireless Zero Configuration"
and Start the service

you should have something to work with at that point...

peace.
  • think.correctly
  • Guru
  • Guru
  • User avatar
  • Posts: 1461
  • Loc: markham, ontario

Post 3+ Months Ago

WZO was active at the time. disabling and then resetting did not solve my problem either.
  • roarmeow
  • Professor
  • Professor
  • User avatar
  • Posts: 861
  • Loc: BKNY

Post 3+ Months Ago

a couple of suggestions then:
look into updating the driver for the part
do you have a dell install disk?
does dell have some kind of wireless utility
uninstall the driver and hardware and reinstall it
  • think.correctly
  • Guru
  • Guru
  • User avatar
  • Posts: 1461
  • Loc: markham, ontario

Post 3+ Months Ago

theres no way to update the driver. dell has a way of shunning products more than 2 years old

i have the dell install disk, however, after re-installing and installing several hundred times, its become a tad worn out.

dell does have a wirelss utitlity and it shows the device as inactive and not connected to any wireless network, however, i obvioulsy am.

uninstalling is ther first thing i tried so i dont see how it could help. however, i would try again.

Post Information

  • Total Posts in this topic: 7 posts
  • Users browsing this forum: No registered users and 38 guests
  • You cannot post new topics in this forum
  • You cannot reply to topics in this forum
  • You cannot edit your posts in this forum
  • You cannot delete your posts in this forum
  • You cannot post attachments in this forum
 
cron
 

© 1998-2014. Ozzu® is a registered trademark of Unmelted, LLC.