x1650pro 256mb agp problems please help

  • dave1983
  • Newbie
  • Newbie
  • dave1983
  • Posts: 7

Post 3+ Months Ago

hi all, i need help with problems im having with my graphics card if there is someone out there please help i just updated from a radeon 9550 to a x1650 pro 256mb agp i can start playing for like 5 to 10 mins and my pc crashes u can hear the game in the background but the sounds bad,on my lcd monitor out of range message comes up, but on my crt monitor it just goes blank i cant get back to windows with 3 finger salute etc etc,when i put my old card back in everythings fine ive tried different refresh rates and different drivers.please help if u can thanx dave :(
  • Anonymous
  • Bot
  • No Avatar
  • Posts: ?
  • Loc: Ozzuland
  • Status: Online

Post 3+ Months Ago

  • grinch2171
  • Moderator
  • Genius
  • User avatar
  • Posts: 6801
  • Loc: Martinsburg, WV

Post 3+ Months Ago

The only thing I can think of is the 9550 could be run in either 4x or 8x and the x1650 is 8x only. Does your motherboard support 8x AGP?
  • dave1983
  • Newbie
  • Newbie
  • dave1983
  • Posts: 7

Post 3+ Months Ago

hi my board does support 8x on the x1650 box it says 8x or 4x?
  • grinch2171
  • Moderator
  • Genius
  • User avatar
  • Posts: 6801
  • Loc: Martinsburg, WV

Post 3+ Months Ago

Ati's website doesn't mention 4x for the x1650 that is why I asked.

Other issues could be power or over heating.

What wattage does your power supply boast? Do you have adequate cooling?
  • dave1983
  • Newbie
  • Newbie
  • dave1983
  • Posts: 7

Post 3+ Months Ago

i had a 350w but im now using a new 1 i got off a mate which is 400w but still have problems,i think i have good cooling i have 2 large case fans and 2 smaller case fans
  • dave1983
  • Newbie
  • Newbie
  • dave1983
  • Posts: 7

Post 3+ Months Ago

i just downloaded the latest omega drivers give them a try c what happens? also about a hour ago i had a page fault in non paged error with a blue screen ?
  • grinch2171
  • Moderator
  • Genius
  • User avatar
  • Posts: 6801
  • Loc: Martinsburg, WV

Post 3+ Months Ago

Could be a memory issue.

http://www.memtest86.com/

Use that utility to rule out your RAM.
  • dave1983
  • Newbie
  • Newbie
  • dave1983
  • Posts: 7

Post 3+ Months Ago

tried that all ok
  • dave1983
  • Newbie
  • Newbie
  • dave1983
  • Posts: 7

Post 3+ Months Ago

what i was thinking is that the x1650 has ddr3 where the 9550 has..well a older one would my m/board need 2 support ddr3?
  • dave1983
  • Newbie
  • Newbie
  • dave1983
  • Posts: 7

Post 3+ Months Ago

what would be the best way to monitor my graphics card temp?its not in ati control panel ?
  • tqm_z
  • Born
  • Born
  • tqm_z
  • Posts: 1

Post 3+ Months Ago

I'M ON THE SAME PROBLEM,

got a new Sapphire Radeon x1650pro 256MB AGP, last feb but it crashing after 5~10 minutes playing 3D games.

Tested will all drivers, the latest WHQL, Omega & supplied CD drivers.

The box says I need to have 350Watt PSU but mine already 400Watt.

The temperature tested with ATItool (3rd party s/w), the temp logged while playing 3D games was around 75~76'C, constant.

Then, I unplug DVD-RW, secondary SATA h/disk, extra fans, to give as much power supply can have for the x1650... but also failed.

I have tried direct cooling using desktop fan (open casing and direct blow inside m/board) but it still hang.

...

I have walk-in back to the store asking for solution, they shop assistant dont bother to test it but, immediately give me a new card instead.

Unfortunately here goes similar problem... till now I still can find any solution.

Post Information

  • Total Posts in this topic: 11 posts
  • Users browsing this forum: No registered users and 31 guests
  • You cannot post new topics in this forum
  • You cannot reply to topics in this forum
  • You cannot edit your posts in this forum
  • You cannot delete your posts in this forum
  • You cannot post attachments in this forum
 
 

© 1998-2014. Ozzu® is a registered trademark of Unmelted, LLC.