WHOIS 503: Unable to service request due to high volume

  • joebert
  • Fart Bubbles
  • Genius
  • User avatar
  • Posts: 13504
  • Loc: Florida

Post 3+ Months Ago

Has anyone been getting an unusually high number of "ERROR 503: Unable to service request due to high volume." messages from WHOIS queries lately? I first started seeing this error a few days ago when I was using a forum's WHOIS button. I figured that since I'm not the only person who can use that button maybe a lot of us were using it at the same time and the WHOIS server was telling us to slow down, so I forgot about it. I've been getting the same message today, from different locations though.

Are the servers which process WHOIS queries under attack; Have they been forced to cut back costs and got rid of hardware; Is there something getting ready to happen that has everyone WHOIS'ing like there's no tomorrow ?
  • ATNO/TW
  • Super Moderator
  • Super Moderator
  • User avatar
  • Posts: 23454
  • Loc: Woodbridge VA

Post 3+ Months Ago

I got it several times today when trying to query Arin. But it wasn't just OZZU /forum. It did the same thing when I used Geektools whois lookup
  • joebert
  • Fart Bubbles
  • Genius
  • User avatar
  • Posts: 13504
  • Loc: Florida

Post 3+ Months Ago

I get it when running a WHOIS query from the commandline of the server sitting right next to me at home as well.

Code: [ Select ]
Last login: Tue Sep 7 15:48:42 2010 from 192.168.1.*
joebert@home:~$ whois 75.101.128.0
ERROR 503: Unable to service request due to high volume.
  1. Last login: Tue Sep 7 15:48:42 2010 from 192.168.1.*
  2. joebert@home:~$ whois 75.101.128.0
  3. ERROR 503: Unable to service request due to high volume.
  • Daemonguy
  • Moderator
  • Web Master
  • User avatar
  • Posts: 2700
  • Loc: Somewhere outside the box in Sarasota, FL.

Post 3+ Months Ago

I have not noticed any problems at all; at work or at home.

Usually when I have the IP I add the -h query and specify arin, ripe or apnic.

Course, that's from my freebsd box at home any an AIX node from work.
  • joebert
  • Fart Bubbles
  • Genius
  • User avatar
  • Posts: 13504
  • Loc: Florida

Post 3+ Months Ago

When I run a WHOIS query from home, am I potentially going to get answers from different places for different requests ?

For instance, is it possible I'm getting an answer from a different place for

Code: [ Select ]
whois google.com


than I would if I asked for this address, which belongs to amazonaws.com ?

Code: [ Select ]
whois 75.101.128.0

Post Information

  • Total Posts in this topic: 5 posts
  • Users browsing this forum: No registered users and 4 guests
  • You cannot post new topics in this forum
  • You cannot reply to topics in this forum
  • You cannot edit your posts in this forum
  • You cannot delete your posts in this forum
  • You cannot post attachments in this forum
 
cron
 

© 1998-2014. Ozzu® is a registered trademark of Unmelted, LLC.