Hosting a radio

  • bluedragon
  • Proficient
  • Proficient
  • bluedragon
  • Posts: 452

Post 3+ Months Ago

If anyone knows anything about Shoutcast and Winamp please help me this is what I get when i turn shoutcast on and connect winamp shoutcast plug-in


******************************************************************************
** SHOUTcast Distributed Network Audio Server
** Copyright (C) 1998-2000 Nullsoft, Inc. All Rights Reserved.
** Use "sc_serv filename.ini" to specify an ini file.
*******************************************************************************
[conf] Warning: invalid item on line 90, in C:\Program Files\SHOUTcast\sc_serv.ini
[conf] Warning: invalid item on line 94, in C:\Program Files\SHOUTcast\sc_serv.ini

Event log:
<01/17/04@20:04:27> [SHOUTcast] DNAS/win32 v1.8.2 (Jul 23 2001) starting up...
<01/17/04@20:04:27> [main] loaded config from C:\Program Files\SHOUTcast\sc_serv.ini
<01/17/04@20:04:27> [main] initializing (usermax:10 portbase:8000)...
<01/17/04@20:04:27> [main] No ban file found (sc_serv.ban)
<01/17/04@20:04:27> [main] Loading rip list (sc_serv.rip)
<01/17/04@20:04:27> [rip] Added 2 IP's to Reserve List
<01/17/04@20:04:27> [main] opening source socket
<01/17/04@20:04:27> [main] source thread starting
<01/17/04@20:04:27> [main] opening client socket
<01/17/04@20:04:27> [main] Client Stream thread [0] starting
<01/17/04@20:04:27> [main] client main thread starting
<01/17/04@20:04:27> [source] listening for connection on port 8001
<01/17/04@20:04:34> [source] connected from 192.168.2.100
<01/17/04@20:04:35> [source] icy-nameragonNet Radio ; icy-genre:Rap
<01/17/04@20:04:35> [source] icy-pub:1 ; icy-br:256 ; icy-url:
<01/17/04@20:04:35> [source] icy-irc:#shoutcast ; icy-icq:0 ; icy-aim:N/A
<01/17/04@20:04:35> [yp_add] yp.shoutcast.com gave error (nak)
<01/17/04@20:04:35> [yp_add] yp.shoutcast.com gave extended error (Cannot see your station/computer (IP: 65.103.229.62:8000) from the Internet, disable Internet Sharing/NAT/firewall/ISP cache (Connection refused))
<01/17/04@20:04:38> [source] source dropped connection. disconnecting.



If anyone can help please do so. BTW there is no file sharing or firewall on. This is a screenshot of the port forwarding I did, i dont know if it is right.
http://www.all4actions.com/~ntcss/images/forwarding.jpg

Or if anyone knows of a better radio software please tell me.
  • Anonymous
  • Bot
  • No Avatar
  • Posts: ?
  • Loc: Ozzuland
  • Status: Online

Post 3+ Months Ago

  • Axe
  • Genius
  • Genius
  • User avatar
  • Posts: 5739
  • Loc: Sub-level 28

Post 3+ Months Ago

It's been a while since I played with shoutcast, but if I remember right, you need WinAMP, the Shoutcast plugin, and the Shoutcast relay software (even if it's all running on the same software).

Now, the 192.168.2.100 address is a LAN address. If it's being specifically bound to that IP address, then it won't be listening on your public IP address. Are you going through a router?
  • bluedragon
  • Proficient
  • Proficient
  • bluedragon
  • Posts: 452

Post 3+ Months Ago

I am gonna run it on my NetZero highspeed dialup lol but I get a diff error:


<01/17/04@23:21:08> [dest: 205.188.234.42] starting stream (UID: 4)[L: 1]{A: SHOUTcast Directory Tester}(P: 0)
<01/17/04@23:21:09> [dest: 205.188.234.42] connection closed (0 seconds) (UID: 4)[L: 0]{Bytes: 8192}(P: 0)
<01/17/04@23:21:10> [yp_add] yp.shoutcast.com added me successfully

How do I fix that?
  • Axe
  • Genius
  • Genius
  • User avatar
  • Posts: 5739
  • Loc: Sub-level 28

Post 3+ Months Ago

How do you fix something adding you successfully?
  • bluedragon
  • Proficient
  • Proficient
  • bluedragon
  • Posts: 452

Post 3+ Months Ago

<01/17/04@23:21:09> [dest: 205.188.234.42] connection closed (0 seconds) (UID: 4)[L: 0]{Bytes: 8192}(P: 0)

is what i am wondering about
  • UNFLUX
  • Genius
  • Genius
  • User avatar
  • Posts: 6376
  • Loc: twitter.com/unflux

Post 3+ Months Ago

yeah...:scratchhead:
  • bluedragon
  • Proficient
  • Proficient
  • bluedragon
  • Posts: 452

Post 3+ Months Ago

If anyone can help please help.
  • Spanish_Johnny_75
  • Born
  • Born
  • Spanish_Johnny_75
  • Posts: 1

Post 3+ Months Ago

Hi!
I have the same problem that you have with the shoutcast internet radio station.
I'm my case it's because I'm trying to connect to the server with two pc's. They're connected to internet using the same router and I only can conncect with one of them. When I try to conncect with the other one I have the same problem you post here.
Do you know who to solve it?
Thanks and sorry for my English
  • bluedragon
  • Proficient
  • Proficient
  • bluedragon
  • Posts: 452

Post 3+ Months Ago

No I dont know how to fix it I just gave up and decided to have a friend host it for me.
  • whatlikesit12345
  • Guru
  • Guru
  • User avatar
  • Posts: 1211

Post 3+ Months Ago

how did he host it. i have a lot of music and i would like to host one.

where can i get all the programs to host it w/
  • UniquelyYoursPC
  • Web Master
  • Web Master
  • User avatar
  • Posts: 2997
  • Loc: Canada "A"

Post 3+ Months Ago

that sounds like a good idea i want to know too
  • bushi
  • Born
  • Born
  • bushi
  • Posts: 1
  • Loc: Skopje / Macedonia

Post 3+ Months Ago

HI guys,
thats very confusing, but its normal, because its just a test connection from the server. After the test is done the shoutcast adds you and ... normaly there is no problem :) (hope I understood the prob|)
  • whatlikesit12345
  • Guru
  • Guru
  • User avatar
  • Posts: 1211

Post 3+ Months Ago

ya...

we need the program list of what to get
  • Bozman
  • Born
  • Born
  • Bozman
  • Posts: 1

Post 3+ Months Ago

check out my guide to setting up

http://www.bozman.f2s.com/BozFM

click the link at the bottom of the page
  • Smokenjoe
  • Mastermind
  • Mastermind
  • User avatar
  • Posts: 1573
  • Loc: Anchorage, AK

Post 3+ Months Ago

What exactly is shoutcast?
  • paqralos
  • Born
  • Born
  • paqralos
  • Posts: 1
  • Loc: malaysia

Post 3+ Months Ago

i have the same problem as well.. and i dont know what is going on.. is that because i dont have the right address for hosting?
because in output configuration, we have to give our address.. i'm not sure what kinda address is that..
there's one more thing.. the password is astually provided right? is that the correct password or we have to get a new one from some where..
please help..

Post Information

  • Total Posts in this topic: 16 posts
  • Users browsing this forum: No registered users and 88 guests
  • You cannot post new topics in this forum
  • You cannot reply to topics in this forum
  • You cannot edit your posts in this forum
  • You cannot delete your posts in this forum
  • You cannot post attachments in this forum
 
cron
 

© 1998-2014. Ozzu® is a registered trademark of Unmelted, LLC.