NAT Internet Connection Keeps Going Down

  • markjrees
  • Born
  • Born
  • markjrees
  • Posts: 1

Post 3+ Months Ago

We've got network address translation running on our Windows 2003 server. We've got 7 workstation computers on the network.

NAT has been sharing our broadband ADSL internet connection for about a month and has been working perfectly. Each computer can access the internet from their workstation via the server.


Here's our problem:

At various times during the day (about 4 times a day) our internet access goes down. No workstations can view and web pages nor can the server.

To get it back online again we have to disable the internal network interface and then re-enable it. It only takes a couple of seconds to do so but it's beginning to be a real pain. There are no errors in Event Viewer and we've confirmed it's not a problem with our ISP.

Routing and remote access does not give any visible errors about anything being down or offline but it does seem as though the problem is being caused somewhere near to where NAT passes the internal network traffic onto the external internet interface.


Any help on this would be greatly appreciated.


Cheers.
  • Anonymous
  • Bot
  • No Avatar
  • Posts: ?
  • Loc: Ozzuland
  • Status: Online

Post 3+ Months Ago

Post Information

  • Total Posts in this topic: 1 post
  • Users browsing this forum: No registered users and 64 guests
  • You cannot post new topics in this forum
  • You cannot reply to topics in this forum
  • You cannot edit your posts in this forum
  • You cannot delete your posts in this forum
  • You cannot post attachments in this forum
 
cron
 

© 1998-2014. Ozzu® is a registered trademark of Unmelted, LLC.