Hi-speed usb mass storage device

  • baddy
  • Novice
  • Novice
  • baddy
  • Posts: 29
  • Loc: east africa Tanzania

Post 3+ Months Ago

hi all have problem whith my external hard disc is usb2.0 wen i plugged in my laptop comes whith this msg "the usb mass storage device is Hi-Speed usb device and will function at reduced speed when plugged into a non-hi-speed port " so seemz need 2 installed hi-speed host controllers on my laptop so please help me out wit this problem how can i solve this crazy things please tell me wat can i do to mount it in ma linux in win also i cant
thnx
  • Rine
  • Newbie
  • Newbie
  • Rine
  • Posts: 10
  • Loc: Tanzania

Post 3+ Months Ago

baddy wrote:
hi all have problem whith my external hard disc is usb2.0 wen i plugged in my laptop comes whith this msg "the usb mass storage device is Hi-Speed usb device and will function at reduced speed when plugged into a non-hi-speed port " so seemz need 2 installed hi-speed host controllers on my laptop so please help me out wit this problem how can i solve this crazy things please tell me wat can i do to mount it in ma linux in win also i cant
thnx


hi
it seems like ur laptop got a usb 1.0 thats why it show that messege but i think u can still work with your hd although is not connect to the hi-speed usb. is it working?
and in linux it depend which linux u use some of linux version u have to mount it and some then can detect it

give us linux version and if its work in windows?
  • baddy
  • Novice
  • Novice
  • baddy
  • Posts: 29
  • Loc: east africa Tanzania

Post 3+ Months Ago

hi reen thnx 4 reply infact am using rh9 and winxp at the same laptop am install it 2 os rh9 and win xp .
thnx
  • Rine
  • Newbie
  • Newbie
  • Rine
  • Posts: 10
  • Loc: Tanzania

Post 3+ Months Ago

baddy wrote:
hi reen thnx 4 reply infact am using rh9 and winxp at the same laptop am install it 2 os rh9 and win xp .
thnx



hi
you didnt answer ma question if in xp is working or not?
  • baddy
  • Novice
  • Novice
  • baddy
  • Posts: 29
  • Loc: east africa Tanzania

Post 3+ Months Ago

hi its not work in xp
  • pramitroy
  • Guru
  • Guru
  • pramitroy
  • Posts: 1284

Post 3+ Months Ago

Go to your BIOS settings(tap F2 repeatedly during booting before you can see anything on the screen). Now go to the Advanced option where the USB speed is mentioned. You can change it from High speed to full speed.

In Intel BIOS its at Advanced>USB Configuration. You may check the speed configuration and USB legacy support there.
  • baddy
  • Novice
  • Novice
  • baddy
  • Posts: 29
  • Loc: east africa Tanzania

Post 3+ Months Ago

hey roy thnx let me try this way
  • MOC
  • Proficient
  • Proficient
  • User avatar
  • Posts: 490
  • Loc: Ocean City , Maryland

Post 3+ Months Ago

2.0 USB does not come with XP ,Service Pack 1 is at least required !


http://support.microsoft.com/default.as ... -us;312370


http://www.microsoft.com/windowsxp/usin ... ust05.mspx

http://support.microsoft.com/default.as ... -US;886348

Post Information

  • Total Posts in this topic: 8 posts
  • Users browsing this forum: No registered users and 39 guests
  • You cannot post new topics in this forum
  • You cannot reply to topics in this forum
  • You cannot edit your posts in this forum
  • You cannot delete your posts in this forum
  • You cannot post attachments in this forum
 
 

© 1998-2014. Ozzu® is a registered trademark of Unmelted, LLC.