Win2k domain user dont appear in WinNT domain

  • VoooDooo
  • Newbie
  • Newbie
  • VoooDooo
  • Posts: 5

Post 3+ Months Ago

i have here a Windows NT 4.0 domain and a Win2k domain (in native mode), a trust in both ways was established and works.

But i have a problem, the users from the Win2k domain dont appear in the Windows NT 4 domain (e.g. in Security of Folders). When i create a user in the Win2k domain he dont appears in the WinNT domain, but when i add him to the Administratos groupe and wait for a few minutes he appears in the WinNT domain, thereafter i can even take the user out of the Administrators groupe and he is still visible.

I can manually add users, but thus i can see them i have to add them a short time to the Administrative group, if i dont do this i can wait for ever and will never see them.

Do you know a solution for my problem?
  • Anonymous
  • Bot
  • No Avatar
  • Posts: ?
  • Loc: Ozzuland
  • Status: Online

Post 3+ Months Ago

  • whosonthedexs
  • Student
  • Student
  • User avatar
  • Posts: 72
  • Loc: UK

Post 3+ Months Ago

Ah....First things that spring to mind are the following:--

Do your user accounts have pre win2k usernames?

Do you have a wins configuration?

I believe native mode may cause problems talking to NT4 clients/servers/domains.
  • VoooDooo
  • Newbie
  • Newbie
  • VoooDooo
  • Posts: 5

Post 3+ Months Ago

yes they have pre-Windows2000 usernames.

the NT4 domain has WINS, the Win2k domain has only DNS.
  • VoooDooo
  • Newbie
  • Newbie
  • VoooDooo
  • Posts: 5

Post 3+ Months Ago

i found a solution. You have to add the group „Domain Admins“ from the NT4 domain to the local „Administrators“ group of the Win2k domain, then the user from the Win2k domain immediately appear in the NT4 domain.
  • ATNO/TW
  • Super Moderator
  • Super Moderator
  • User avatar
  • Posts: 23456
  • Loc: Woodbridge VA

Post 3+ Months Ago

Nice to know. Thanks for providing the solution VoooDooo
  • VoooDooo
  • Newbie
  • Newbie
  • VoooDooo
  • Posts: 5

Post 3+ Months Ago

np :wink:
  • UNFLUX
  • Genius
  • Genius
  • User avatar
  • Posts: 6376
  • Loc: twitter.com/unflux

Post 3+ Months Ago

hey, that was a test question for MCSE certification! sorry i missed this! :(

glad you resolved it thought. ;)

Post Information

  • Total Posts in this topic: 7 posts
  • Users browsing this forum: No registered users and 79 guests
  • You cannot post new topics in this forum
  • You cannot reply to topics in this forum
  • You cannot edit your posts in this forum
  • You cannot delete your posts in this forum
  • You cannot post attachments in this forum
 
 

© 1998-2014. Ozzu® is a registered trademark of Unmelted, LLC.