google reindexing drops ranking

  • drewpers
  • Newbie
  • Newbie
  • drewpers
  • Posts: 11

Post 3+ Months Ago

Sounds crazy to me and it is, but none the less, after we were partially indexed and ranked 29th then later the partial indexed site(no description) went to 124th, we were finally fully indexed and placed right in the 554th position. Needles to say 8 days after submitting google, cached us but didn't show it, this is during the 29th ranking, if I look at my cache I see it is from that time, and so what in the world is going on, I am truly at a loss of words and have basically figured screw it and simply advise everyone to use any other search engine but google. So other than that anyone have an idea what is going on. (http://www.golfshirtspro.com)

Thanks
  • Jade456
  • Student
  • Student
  • User avatar
  • Posts: 87
  • Loc: Las Vegas

Post 3+ Months Ago

Sounds like the data center were synching up, which would account for your site jumping all over the place. Also, check your backlinks against those of your competitors.
  • drewpers
  • Newbie
  • Newbie
  • drewpers
  • Posts: 11

Post 3+ Months Ago

can't just go postal?
  • vetofunk
  • A SEO GUY
  • Mastermind
  • User avatar
  • Posts: 2245
  • Loc: Chicago

Post 3+ Months Ago

Few Questions:

How old is your site?
What keyword are you tracking that your seeing this jump around of positioning?...because your currently indexed, showing a description, just not cached.
  • drewpers
  • Newbie
  • Newbie
  • drewpers
  • Posts: 11

Post 3+ Months Ago

golfshirtspro has been around for around 4 years, and once where #3, for golf shirts, actually I am only working ranking for golf shirts.
I checked the back links and it has none, so when google reindexed it I assume it lost all its backlinks, hum well we have plenty of sites out there with us on them, but I need to double check
The internal pages are all made with the mod rewrite alteration of apache so the dynamic content is more easily crawled.
I figure, since I have 3 others that are in the same boat but have not been reindexed will do the same.
Have any ideas for getting the backlinks noticed quicker.
I also noticed on the pages that I did find of our internal site, google is going to the internal pages where the session id is added and not to the mod rewrite/hub file, this can't help. Um should I block google form going these pages?
  • vetofunk
  • A SEO GUY
  • Mastermind
  • User avatar
  • Posts: 2245
  • Loc: Chicago

Post 3+ Months Ago

So this site has been online four years? I would think that you would have had a pagerank of something besides zero, which is what you currently have.

Did you make any big changes recently?
  • drewpers
  • Newbie
  • Newbie
  • drewpers
  • Posts: 11

Post 3+ Months Ago

Right we were PR4 even why'll we had no decsription, and then when it gave us the description it must have started us over in the back of the line.
So well looks like I shall be submitting it all over again Ja know!
  • vetofunk
  • A SEO GUY
  • Mastermind
  • User avatar
  • Posts: 2245
  • Loc: Chicago

Post 3+ Months Ago

When you drop from a PR of 4 to a 0, and didn't make any huge changes, it can mean you were penalized...or any link you had pointing to your site no longer points there. I would doubt that though, because the very pages within your site will usually give you at least some Pagerank.

Having no description will not effect Pagerank. Pagerank is all based on the number of links you have coming into your site.
  • drewpers
  • Newbie
  • Newbie
  • drewpers
  • Posts: 11

Post 3+ Months Ago

I emailled help@google - a why'll back and they said I wasn't penalized.
So here is what I also have for example http://www.sportuniform.com - our sports stuff links to golfshirtspro.com on index and internal, as well as http://www.wearform.com, http://www.workshirtsusa.com. With all of these sites linking to each other, can this be bad enough to penalize or drop us like what has happened?
  • rtchar
  • Expert
  • Expert
  • User avatar
  • Posts: 606
  • Loc: Canada

Post 3+ Months Ago

Some pretty strange things going on with your site ...

It looks like you are using the same two titles on your pages ...

The other thing, is when I click on several of the results in Google I get an error?

Quote:
Error Message: A syntax error occurred processing the document "/3/217/302/1469/work_shirt.html". The global variable "SQLqry255" has not been declared.
File name: /3/217/302/1469/work_shirt.html
Line 371, position 49.

[inline: -findall, -database='wfproducts', -SQL=$SQLqry255, -maxrecords='all']
Error Code: -9951


This can't be helping either ... :roll:
  • drewpers
  • Newbie
  • Newbie
  • drewpers
  • Posts: 11

Post 3+ Months Ago

Yeah I have know idea where that came from I saw that this morning, I will get that fixed tonight, there quite a few of those,
  • drewpers
  • Newbie
  • Newbie
  • drewpers
  • Posts: 11

Post 3+ Months Ago

getting that taken care of.
  • drewpers
  • Newbie
  • Newbie
  • drewpers
  • Posts: 11

Post 3+ Months Ago

Actually every page is the same page, with different actions, retrieving different data. That stuff was real old links, and since they do not use the format to bring up items, it won't display a title, meta tags etc.
  • drewpers
  • Newbie
  • Newbie
  • drewpers
  • Posts: 11

Post 3+ Months Ago

Ok, folks I got it, and I appreciate all the help and ideas, no more postal, just postcards!! I see what is going on and have a better crasp on this reality. Yet any other ideas throw them my way I am all eyes :shock:
  • phaugh
  • Professor
  • Professor
  • User avatar
  • Posts: 796

Post 3+ Months Ago

I think you may have suffered a penalty...when I search yahoo for your links I get 7900+ but 99% of them come from one site: http://www.sportuniform.com which has a PR4...you may have tripped some spam filter by having so many links from one site pointing to your other site: http://www.golfshirtspro.com

http://www.labcoatsusa.com seems to have a similar incomming link scenario but has not been affected.

I also noticed that google has you cached under golfshirtspro.com with out the http://www...not sure what to do from here...maybe just get a new domain :(
  • phaugh
  • Professor
  • Professor
  • User avatar
  • Posts: 796

Post 3+ Months Ago

I also get a dns lookup error when I try to go to: http://www.workshirtsusa.com
  • drewpers
  • Newbie
  • Newbie
  • drewpers
  • Posts: 11

Post 3+ Months Ago

I see your point with, the sportuniform.com links, I have taken it off. as for the workshirtsusa.com - I have my slave server coming along, I need to run a few tests with an inactive site to verify that the databases are going to work with each server and so forth, but I think this should cure the workshirtsusa DNS error, I'll look in the bind but I think it is just getting to busy?? is this what is happening?
  • phaugh
  • Professor
  • Professor
  • User avatar
  • Posts: 796

Post 3+ Months Ago

Looks like it's working now :)
  • drewpers
  • Newbie
  • Newbie
  • drewpers
  • Posts: 11

Post 3+ Months Ago

Yeah I just have one server, for all the sites, but I set up a new IP, and will have it as the NS2(slave in bind), for just such an occasion. Um just a quick question, when I have 2 servers the master and the slave according to the bind and the master doesn't respond, will it redirect it to the slave server(NS2) ?

Post Information

  • Total Posts in this topic: 19 posts
  • Users browsing this forum: No registered users and 5 guests
  • You cannot post new topics in this forum
  • You cannot reply to topics in this forum
  • You cannot edit your posts in this forum
  • You cannot delete your posts in this forum
  • You cannot post attachments in this forum
 
 

© 1998-2014. Ozzu® is a registered trademark of Unmelted, LLC.