help installing phpbb2

  • twmspro
  • Expert
  • Expert
  • User avatar
  • Posts: 591
  • Loc: Indiana

Post 3+ Months Ago

hi
l am trying to install phpbb2 on a xitami web server and it keeps giving me this error

Warning: odbc_connect(): SQL error: [Microsoft][ODBC Driver Manager] Data source name not found and no default driver specified, SQL state IM002 in SQLConnect in C:\Xitami\webpages\db\msaccess.php on line 55
phpBB : Critical Error

Could not connect to the database

DEBUG MODE

SQL Error : Error

i dont know if i need to make an access database or use another type of install

also does anybody have a full step-by-step install i could use?
  • Axe
  • Genius
  • Genius
  • User avatar
  • Posts: 5739
  • Loc: Sub-level 28

Post 3+ Months Ago

Your best bet is posting in the phpBB forums...

The regular combo is Apache/PHP/MySQL, I don't know of anybody else personally who's installed this on a Xitami/Micro$oft database combo.
  • twmspro
  • Expert
  • Expert
  • User avatar
  • Posts: 591
  • Loc: Indiana

Post 3+ Months Ago

thanks for the tip
  • David
  • Graduate
  • Graduate
  • David
  • Posts: 165

Post 3+ Months Ago

Hey,

Have you created an SQL database, if you dont have SQL installed this is you're problem, usually someone using cPanel could just use Fanstastico or another build in board, but if installing manually there sometimes could be a problem.

1) Make sure you have SQL on you're server...
2)Make sure you create a create name and password for the database of the board!
3) If none of them work contact the board Forums!

David. :D
  • twmspro
  • Expert
  • Expert
  • User avatar
  • Posts: 591
  • Loc: Indiana

Post 3+ Months Ago

thanks a lot
i got ems and i made a database and set the forum to read it
and wella it installed
the thing is that whenever i make a new name i log on then go to edit the profile it logs into my admin profile

also
i'm not so sure how to install mods
  • twmspro
  • Expert
  • Expert
  • User avatar
  • Posts: 591
  • Loc: Indiana

Post 3+ Months Ago

also when i setup the name and clicked register it came up with this:
Failed sending email :: PHP ::

DEBUG MODE

Line : 234
File : C:\Xitami\webpages\includes\emailer.php

but then i tried to login and i logged into the name i wanted to make

Post Information

  • Total Posts in this topic: 6 posts
  • Users browsing this forum: No registered users and 107 guests
  • You cannot post new topics in this forum
  • You cannot reply to topics in this forum
  • You cannot edit your posts in this forum
  • You cannot delete your posts in this forum
  • You cannot post attachments in this forum
 
cron
 

© 1998-2014. Ozzu® is a registered trademark of Unmelted, LLC.