ozzu is really slow

  • the_real_tisse
  • Graduate
  • Graduate
  • the_real_tisse
  • Posts: 116
  • Loc: Belgium

Post 3+ Months Ago

Hi there

I know, I have been away for a while, main reason being that this forum is soooo slow.

Now that I'm checking back in, it still is very very slow.

So I thought, write about it over here, this is a great place, but on cable connection having to wait for 6-10 seconds before the page appears, it just isn't fun.

Tisse
  • SB
  • Moderator
  • Genius
  • User avatar
  • Posts: 8742
  • Loc: Aberdeen, Scotland

Post 3+ Months Ago

Could this not be a problem on your machine internet connection?

There are no problems on this machine with Ozzu. Infact, it's one the fastest website i visit often on the web.
  • ATNO/TW
  • Super Moderator
  • Super Moderator
  • User avatar
  • Posts: 23455
  • Loc: Woodbridge VA

Post 3+ Months Ago

There are times when pageload is slow. Bigweb and I have observed instances of 50 seconds or more at times. He is aware of it and taking steps to solve it. Normally it should load just fine. This is just a random problem and doesn't normally happen frequently.
  • bleepnik
  • Professor
  • Professor
  • User avatar
  • Posts: 971
  • Loc: South Jersey, US

Post 3+ Months Ago

Ozzu is regularly slow for me as well, making it tolerable to browse the site only in the wee hours of the early morn (eastern time).

- Gita
  • the_real_tisse
  • Graduate
  • Graduate
  • the_real_tisse
  • Posts: 116
  • Loc: Belgium

Post 3+ Months Ago

Hi SB

No, definately not a local problem here.

ATNO/TW Good to hear you guys are working on it
  • Bigwebmaster
  • Site Admin
  • Site Admin
  • User avatar
  • Posts: 9092
  • Loc: Seattle, WA & Phoenix, AZ

Post 3+ Months Ago

ATNO/TW wrote:
There are times when pageload is slow. Bigweb and I have observed instances of 50 seconds or more at times. He is aware of it and taking steps to solve it. Normally it should load just fine. This is just a random problem and doesn't normally happen frequently.


I just rewrote some code that might have been causing the slowdown from time to time. There might be more issues, but this one was showing up in the mysql slow query log quite a bit. In some cases bogging up the board for over a minute.

The code I rewrote seems to have increased the inefficient MySQL statement by over 500 times in how fast it takes to complete.

I am curious if things seem any faster for you guys. Also if you notice any bugs with regards to topic/post tracking please let me know as this change is directly related to this.
  • UniquelyYoursPC
  • Web Master
  • Web Master
  • User avatar
  • Posts: 2997
  • Loc: Canada "A"

Post 3+ Months Ago

in the last few weeks it went from 10 secs to load a page to around 2.5
  • bleepnik
  • Professor
  • Professor
  • User avatar
  • Posts: 971
  • Loc: South Jersey, US

Post 3+ Months Ago

Thanks, BWM. At the moment the site seems fine, with only occasional momentary slowdowns. Appreciate your effort!
  • the_real_tisse
  • Graduate
  • Graduate
  • the_real_tisse
  • Posts: 116
  • Loc: Belgium

Post 3+ Months Ago

Have to say, works quite fast now, I suppose that 's a great change you made.

Post Information

  • Total Posts in this topic: 9 posts
  • Users browsing this forum: No registered users and 3 guests
  • You cannot post new topics in this forum
  • You cannot reply to topics in this forum
  • You cannot edit your posts in this forum
  • You cannot delete your posts in this forum
  • You cannot post attachments in this forum
 
 

© 1998-2014. Ozzu® is a registered trademark of Unmelted, LLC.