problem with DNS

  • Katushai
  • Graduate
  • Graduate
  • User avatar
  • Posts: 152

Post 3+ Months Ago

for some reason, when i try to go to http://www.google.com, it wont work. It says it cant connect. But, when i go to the actual IP address of google.com, it goes there. Im pretty sure its a problem with DNS. it does the same for every website or dns name i try to go to. can somebody help me?

im using red hat 9.

thanks
  • Anonymous
  • Bot
  • No Avatar
  • Posts: ?
  • Loc: Ozzuland
  • Status: Online

Post 3+ Months Ago

  • Uncensored-Hosting
  • Proficient
  • Proficient
  • User avatar
  • Posts: 383
  • Loc: Los Angeles

Post 3+ Months Ago

What's your server's hostname?
  • Daemonguy
  • Moderator
  • Web Master
  • User avatar
  • Posts: 2700
  • Loc: Somewhere outside the box in Sarasota, FL.

Post 3+ Months Ago

Look in your /etc/resolv.conf -- do you have a line such as;
nameserver <IP>
?

You need one. If you are using DHCP, it should be providing it. If you instead are using statics, you have to provide one. :)

Cheers.
  • javierccs
  • Novice
  • Novice
  • User avatar
  • Posts: 24
  • Loc: Caracas, Venezuela

Post 3+ Months Ago

i had a problem similar once, i couldnt open any page, but i could ping 'em ..... it was the firewall back then

Post Information

  • Total Posts in this topic: 4 posts
  • Users browsing this forum: No registered users and 41 guests
  • You cannot post new topics in this forum
  • You cannot reply to topics in this forum
  • You cannot edit your posts in this forum
  • You cannot delete your posts in this forum
  • You cannot post attachments in this forum
 
cron
 

© 1998-2014. Ozzu® is a registered trademark of Unmelted, LLC.