Samba

  • Nebulous
  • Beginner
  • Beginner
  • Nebulous
  • Posts: 59
  • Loc: Hampshire, UK

Post 3+ Months Ago

Hi All.

I have two machines running CentOS 5, both of which I want to great a Windows Share for so that fellow employees in the office can put files on it easily (most have no linux experience).

I have got one of the two servers working fine. However, for the life of me I can not get the other to do the same, both of the servers are mirrored copies of each other, so ive even tried copying the smb.conf file from one server to the other.

The error message Samba is giving me is as follows:

[2008/01/21 09:44:37, 0] auth/auth_util.c:create_builtin_administrators(792)
create_builtin_administrators: Failed to create Administrators
[2008/01/21 09:44:37, 0] auth/auth_util.c:create_builtin_users(758)
create_builtin_users: Failed to create Users
[2008/01/21 09:58:06, 0] smbd/server.c:main(944)
smbd version 3.0.25b-1.el5_1.4 started.
Copyright Andrew Tridgell and the Samba Team 1992-2007
[2008/01/21 09:58:06, 0] auth/auth_util.c:create_builtin_administrators(792)
create_builtin_administrators: Failed to create Administrators
[2008/01/21 09:58:06, 0] auth/auth_util.c:create_builtin_users(758)
create_builtin_users: Failed to create Users
[2008/01/21 09:58:06, 0] auth/auth_util.c:create_builtin_administrators(792)
create_builtin_administrators: Failed to create Administrators
[2008/01/21 09:58:06, 0] auth/auth_util.c:create_builtin_users(758)
create_builtin_users: Failed to create Users


Regards
  • Anonymous
  • Bot
  • No Avatar
  • Posts: ?
  • Loc: Ozzuland
  • Status: Online

Post 3+ Months Ago

  • Daemonguy
  • Moderator
  • Web Master
  • User avatar
  • Posts: 2700
  • Loc: Somewhere outside the box in Sarasota, FL.

Post 3+ Months Ago

What version are you running?

Also, do you have winbind running? If so, why?
You only need it for NT domain integration.

Change debug to 3 and put the smb.log here.
  • Nebulous
  • Beginner
  • Beginner
  • Nebulous
  • Posts: 59
  • Loc: Hampshire, UK

Post 3+ Months Ago

I am running Samba version 3.0251514 (or so webmin says).

As for Winbind that is not running either.

In regards to the debug level 3, how do I go about setting that?
  • Nebulous
  • Beginner
  • Beginner
  • Nebulous
  • Posts: 59
  • Loc: Hampshire, UK

Post 3+ Months Ago

Thought I would add to my existing post:

I am now able to connect to the share, but have no write access to the folders. Below is my smb.conf.

[files]
writeable = yes
locking = no
write list = files,@files,@root
path = /home
force directory mode = 777
force create mode = 777
valid users = files
public = yes
create mode = 777
directory mode = 777
; browseable = yes

Regards
  • Daemonguy
  • Moderator
  • Web Master
  • User avatar
  • Posts: 2700
  • Loc: Somewhere outside the box in Sarasota, FL.

Post 3+ Months Ago

I'm sorry, I completely forgot about this post.

Are you still having issues?
  • vijayan
  • Beginner
  • Beginner
  • vijayan
  • Posts: 52
  • Loc: india

Post 3+ Months Ago

Hi guys,

are u intergrating with Windows ADS or your are creating samba server in linux machine for file sharing.


**************
Vijayan Linux
**************

Post Information

  • Total Posts in this topic: 6 posts
  • Users browsing this forum: No registered users and 40 guests
  • You cannot post new topics in this forum
  • You cannot reply to topics in this forum
  • You cannot edit your posts in this forum
  • You cannot delete your posts in this forum
  • You cannot post attachments in this forum
 
cron
 

© 1998-2014. Ozzu® is a registered trademark of Unmelted, LLC.