sun ultra 45 auto shutdown

  • hadibn
  • Newbie
  • Newbie
  • hadibn
  • Posts: 12

Post 3+ Months Ago

Dear Expert ,

We have new ultra 45 with preloaded Solaris 10 11/06 s10s_u3wos_10 SPARC , after around 40 minute running suddenly the workstation shutdown Automatically. We already setup dtpower to disable mode , but the workstation still shutdown Automatically , does anyone know how to solve this issue ?.


Thanks

HAdi
  • Anonymous
  • Bot
  • No Avatar
  • Posts: ?
  • Loc: Ozzuland
  • Status: Online

Post 3+ Months Ago

  • kc0tma
  • o|||||||o
  • Web Master
  • User avatar
  • Posts: 3318
  • Loc: Trout Creek, MT

Post 3+ Months Ago

I don't know anything about solaris, but my first guess would be that the machine is overheating. Does it boot up right away afterwards? Sometimes when a machine overheats it will boot back up and run for a few minutes. And if it does, does it shutdown suddenly soon again?
  • hadibn
  • Newbie
  • Newbie
  • hadibn
  • Posts: 12

Post 3+ Months Ago

Yes , this new machine ,this machine boot up right ,and i see log file reboot then a few minute (up and running) .This condition repeat 3 X .

thanks

Hadi
  • Daemonguy
  • Moderator
  • Web Master
  • User avatar
  • Posts: 2700
  • Loc: Somewhere outside the box in Sarasota, FL.

Post 3+ Months Ago

Anything in the logs? Or have we not looked there yet?
  • hadibn
  • Newbie
  • Newbie
  • hadibn
  • Posts: 12

Post 3+ Months Ago

HI expert ,

Thanks , there no error log or hardware error , but since change the new UPS , the workstation more stable . FYI we not setup ups software inside ultra 45 ,is it possible the ups problem can trigger the workstation for shutdown ?


Thanks

Hadi
  • kc0tma
  • o|||||||o
  • Web Master
  • User avatar
  • Posts: 3318
  • Loc: Trout Creek, MT

Post 3+ Months Ago

It could, but there would probably be lights flashing on the ups and it would probably make a beep noise. Check the owners manual for instructions on how to test the ups.
  • thevali
  • Newbie
  • Newbie
  • thevali
  • Posts: 10

Post 3+ Months Ago

Hi,
Are you sure it is rebooting? Maybe it is going to the firmware level (OBP) and the going back to the multiuser level. Solaris does not have such thing... autoreebot after a time period.
Or maybe you have some cronjob doing this.... do you see anything in the logs?
  • Daemonguy
  • Moderator
  • Web Master
  • User avatar
  • Posts: 2700
  • Loc: Somewhere outside the box in Sarasota, FL.

Post 3+ Months Ago

One thing I recall about Sun; they are very sensitive to power fluctuations, so yes it may be possible that the power output from the UPS was unstable in the previous setup. Sometimes when a UPS is on its way out, they tend to cause more voltage fluctuations than they are employed to prevent.

Have you tried starting it up plugged directly into the power outlet rather than the UPS and verify stability that way?

Post Information

  • Total Posts in this topic: 8 posts
  • Users browsing this forum: No registered users and 63 guests
  • You cannot post new topics in this forum
  • You cannot reply to topics in this forum
  • You cannot edit your posts in this forum
  • You cannot delete your posts in this forum
  • You cannot post attachments in this forum
 
 

© 1998-2014. Ozzu® is a registered trademark of Unmelted, LLC.